Оперативна програма за развитие на сектор Рибарство 2007-2013
ЛЮБИМА ЧАСТ
ОТ             МЕНЮ!
ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ
НА ПРЕСТИЖА НА ПРОДУКТИТЕ ОТ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ
Договор № 304/26.02.2014 г. по мярка 4.1.”Развитие на рибарските области”,
 подмярка 4.1.А. “Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи”
по приоритетна ос № 4 “Устойчиво развитие на рибарските области” по Oперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” на Република България,
финансирана от Европейския Фонд за Рибарство за програмен период 2007-2013 г.
МОЕТО
Проектът се финансира от Европейския фонд за рибарство и Република България

ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРЕСТИЖА НА ПРОДУКТИТЕ ОТ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ

Инвестиране в устойчиво рибарство!

r4

Необходими продукти:

• миди - по 6 миди на човек
зехтин
• лук - 500 г
• чесън - 5 - 6 скилидки
• бяло вино
• лимони - 1 бр.
• сол
• черен пипер
• червен пипер
• брашно - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Почистете добре мидите, като ги измиете и ги остържете с камък.

Нарежете ситно лука и го запържете в сгорещено олио, като след това добавите нарязания чесън.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Отгоре върху лука подредете мидите, долейте вода и ги задушете на слаб котлон.

След като черупките се отворят, изваждаме мидите, връщаме ги в съда и доливаме виното.

След като доварите, поднесете мидите яхния с резенчета лимон.

По желание към ястието може да добавите 1-2 с.л. сметана за по-богат вкус.