Оперативна програма за развитие на сектор Рибарство 2007-2013
ЛЮБИМА ЧАСТ
ОТ             МЕНЮ!
ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ
НА ПРЕСТИЖА НА ПРОДУКТИТЕ ОТ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ
Договор № 304/26.02.2014 г. по мярка 4.1.”Развитие на рибарските области”,
 подмярка 4.1.А. “Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи”
по приоритетна ос № 4 “Устойчиво развитие на рибарските области” по Oперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” на Република България,
финансирана от Европейския Фонд за Рибарство за програмен период 2007-2013 г.
МОЕТО
Проектът се финансира от Европейския фонд за рибарство и Република България

ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРЕСТИЖА НА ПРОДУКТИТЕ ОТ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ

Инвестиране в устойчиво рибарство!

r6

Необходими продукти:

• риба - 2 кг по избор
• бекон - 500 г
• бира - 500 мл
• моркови - 2 бр.
• лимони - 1 бр.
• масло - 50 г
• черен пипер - ½ ч.л. млян
• бял пипер - ½ ч.л. млян
• сол - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Рибата се изчиства, отрязват се главите и опашките. Реже се на парчета, като се махат костите.

Беконът се реже на тънко. Лимонът се изцежда.

Парчетата риба се поливат с лимонов сок, поръсват се със сол, черен и бял пипер.

Всяко парче риба се завива с резен бекон и се връзва с конец.

Морковите се режат на кубчета. Рибата леко се запържва в маслото. Добавят се морковите.

Всичко се залива с бирата и се задушава на среден огън 15 минути.