Оперативна програма за развитие на сектор Рибарство 2007-2013
ЛЮБИМА ЧАСТ
ОТ             МЕНЮ!
ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ
НА ПРЕСТИЖА НА ПРОДУКТИТЕ ОТ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ
Договор № 304/26.02.2014 г. по мярка 4.1.”Развитие на рибарските области”,
 подмярка 4.1.А. “Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи”
по приоритетна ос № 4 “Устойчиво развитие на рибарските области” по Oперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” на Република България,
финансирана от Европейския Фонд за Рибарство за програмен период 2007-2013 г.
МОЕТО
Проектът се финансира от Европейския фонд за рибарство и Република България

ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРЕСТИЖА НА ПРОДУКТИТЕ ОТ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ

Инвестиране в устойчиво рибарство!

Рибена чорба

Необходими продукти:

• 2 бр. риба скумрия
• 1 глава лук
• 5 бр. картофи
• 3 бр. моркови
• 50 мл олио
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. девесил
• 1 с.л. целина
• 2 ч.л. червен пипер
• 5 с.л. пшеничен грис
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Рибите се почистват от вътрешностите, главите и хрилете.

Измиват се и се варят цели, като от време на време се отстранява пяната. 

След като се свари, бульонът се прецежда и се оставя настрана. Рибата се обезкостява много добре. 

В дълбок тиган се налива олиото, добавят се червения пипер и ситно нарязаните лук и моркови. Запържват се леко, след което се налива малко вода и се слага капак, за да се задушат зеленчуците. 

Рибата заедно със зеленчуците и счуканите скилидки чесън се прибавят в тенджерата с бульона. Добавят се нарязаните на кубчета картофи, девесилът, целината, сол и черен пипер. 

Когато картофите са сварени и супата изглежда готова, постепенно се добавя пшеничният грис и се оставя да поври още около 10 минути, като се разбърква от време на време.