Оперативна програма за развитие на сектор Рибарство 2007-2013
ЛЮБИМА ЧАСТ
ОТ             МЕНЮ!
ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ
НА ПРЕСТИЖА НА ПРОДУКТИТЕ ОТ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ
Договор № 304/26.02.2014 г. по мярка 4.1.”Развитие на рибарските области”,
 подмярка 4.1.А. “Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи”
по приоритетна ос № 4 “Устойчиво развитие на рибарските области” по Oперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” на Република България,
финансирана от Европейския Фонд за Рибарство за програмен период 2007-2013 г.
МОЕТО
Проектът се финансира от Европейския фонд за рибарство и Република България

ПРОМОЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРЕСТИЖА НА ПРОДУКТИТЕ ОТ РИБОЛОВ И АКВАКУЛТУРА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ

Инвестиране в устойчиво рибарство!

r5

Необходими продукти:

• риба - 500 г дребна
• моркови - 2 бр.
• лук - 2 глави
• корени - 1 бр. от магданоз + 1 бр. корен от целина
• олио - 3 с.л.
• дафинов лист - 2 бр.
• сол - 2 щипки
• яйца - 3 бр. (твърдо сварени)

Начин на приготвяне:

Морковите се обелват и се режат на ситно. Лукът, целината и коренът от магданоз се режат на ситно.

Морковите, лукът, целината и коренът от магданоз се сваряват до омекване в солена вода.

Пасират се и сместа с кипва отново. Сваля се от котлона.

Рибата се почиства и се слага в зеленчуковата смес. Връща се на котлона и се вари 30 минути на среден огън.

Добавя се дафиновият лист и олиото. Сваля се и се добавят нарязаните на ситно яйца.